Jeg modtager ingen alarmerings-SMS'er

VIGTIGT: Denne artikel omhandler alarmsystem version 1.0-4.4 (Ikke G5)

consulting.png Alt ser ud til at fungerer korrekt, men jeg modtager ingen alarmerings-SMS'er når alarmsystemet går. Hvad skal jeg gøre?

check.png Når alarmsystemet ikke fremsender alarmerings-SMS’er kan det skyldes flere forskellige ting. Der kan f.eks. være tale om at systemet ikke er indstillet korrekt eller at systemet ikke er i stand til at oprettet forbindelse til GSM-netværket via det indsatte SIM-kort.

Nedenfor finder du en række forskellige løsningsmuligheder. Det er vigtigt at du gennemgår mulighederne i den rigtige rækkefølge for at sikre at fejlfindingen foregår korrekt.

1. Benytter du et SikkertHjem taletidskort eller dit eget SIM kort i alarmsystemet?
Hvis du benytter et SikkertHjem taletidskort, går du blot videre til næste punkt.

Hvis du benytter dit eget SIM-kort fra en ekstern teleudbyder, skal du tjekke og sikre dig at SIM-kortet ikke er beskyttet af en PIN-kode. Langt de fleste SIM-kort (både taletidskort og abonnementer) er som standard beskyttet af en PIN-kode fra udbyderens side. Du kan dog fjerne denne ved at indsætte SIM-kortet i en mobiltelefon og benytte telefonens menuer til at fjerne PIN-koden. For detaljeret beskrivelse af denne process henvises der til mobiltelefonens brugervejledning, som oftes kan findes på producentens hjemmeside. Alternativt kan du bede forhandleren af SIM-kortet om at være behjælpelig med at fjerne PIN-koden.

Vær opmærksom på at SikkertHjem ikke er i stand til at yde support på SIM-kort købt hos en 3. part.

2. Tjek SIM-kortet
Start med at tjekke SIM-kortets fysiske stand. Når man modtager et SIM-kort sidder det oftest fastgjort i et større stykke plastik (den størrelse man bruge i de tidligste mobiltelefoner). Når SIM-kortet knækkes ud fra plastikstykket, kan der nogle gange blive nogle ujævnheder i det udtagne SIM-kort, på de steder hvor SIM-kortet har været fastgjort til det større stykke plastik.
Sørg for at fjerne eventuelle ujævnheder med en fil eller kniv, så SIM-kortet er glat og uden ujævnheder.

Tjek nu om SIM-kortet er aktivt. Dette gøres let ved at indsætte det i en mobiltelefon og herefter sende en SMS til en anden mobiltelefon. Hvis SMS-beskeden kommer frem til modtageren er SIM-kortet aktivt og du kan fortsætte til næste punkt. Kommer SMS-beskeden ikke frem til modtageren, kan det betyde at der er en fejl på kortet og du skal derfor kontakte forhandleren. Er der tale om et SikkertHjem taletidskort, bedes du kontakte vores supportafdeling.

3. Indæt SIM-kortet i alarmpanelet
Sørg for at alarmpanelet er slukket og uden strømtilførsel. Du bør aldrig udtage eller indsætte SIM-kort skuffen imens alarmpanelet er tændt.

- Sørg for at den lille skydeknap på alarmpanelets venstre side er flyttet til midterste position "OFF".
- Udtag strømstikket fra alarmpanelet.

Indsæt nu SIM-kortet i alarmpanelet på følgende måde:

- Benyt en kuglepen eller anden spids genstand til at trykke på den lille gule knap på alarmpanelets venstre side. Dette vil skyde SIM-kort skuffen ud.
- Placer nu SIM-kortet i skuffen, så SIM-kortets chip vender opad.
- Indsæt nu forsigtigt SIM-kort skuffen i alarmpanelet igen. Når skuffen indsættes skal chippen på kortet vende imod væggen, forudsat at alarmpanelet er ophængt eller ned imod bordet, hvis alarmpanelet ligger ned.
- Sørg for at skuffen skubbes så lang ind i panelet som muligt.

4. Opstart af alarmpanelet
Nu skal alarmpanelet tændes og i den forbindelse vil det indbyggede GSM-modul aktivt søge efter og etablerer forbindelse til GSM-netværket (mobilnetværket).

- Indsæt stikket fra strømforsyningen i den øverste indgang på alarmpanelets venstre side.
- Før den lille skydeknap på alarmpanelets venstre side op til øverste position "DC/ON".

Systemet starter nu op og efter 30 sekunder vil det afgive en "biiip"-lyd, som bekræfter at alle moduler i systemer er genstartet og klar.

Hold nu øje med den midterste diode på alarmpanelets front. Denne skal blinke med ca. 5 sekunders mellemrum. Blinker den hurtigere, lyser den konstant eller lyser den slet ikke, så er der ikke oprettet forbindelse til GSM-netværket og alarmsystemet vil derved ikke være i stand til at afsende alarmerings-SMS.

Vær opmærksom på at det kan tage op til 2 minutter for alarmsystemet at etablerer forbindelse til GSM-netværket.

Afhjælper ovenstående ikke dit problem, så tag telefonisk kontakt til vores support på telefon 36 96 95 00, i tidsrummet mandag til fredag, kl. 09:00-16:00. Sørg for at være ved alarmanlægget når du foretager opkaldet.